Τα νέα μας

Η Logiscoop PANSYFA επιλέγει την Ergobyte για τη δημιουργία πλατφόρμας υπηρεσιών υγείας

21/5/2019: Η Ergobyte ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τη Logiscoop PANSYFA Α.Ε.Ε. με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πλατφόρμας υποστήριξης υπηρεσιών υγείας στα συνεταιρισμένα φαρμακεία. Ευρύτερος σκοπός του έργου είναι η φροντίδα υγείας των πολιτών και η ανάδειξη της χρησιμότητας του φαρμακείου στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας μέσω της χρήσης ενός χαρτοφυλακίου καινοτόμων εργαλείων.

Πυρήνας της πλατφόρμας είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, στον οποίο οι φαρμακοποιοί τηρούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τους πολίτες, όπως σωματομετρικά στοιχεία, φαρμακευτική αγωγή, ιστορικό, αλλεργίες, έξεις κ.ά. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το σύστημα λήψης αποφάσεων συμβάλλει στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών πρόληψης. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν τα εργαλεία του Galinos.gr, όπως ο έλεγχος συγχορήγησης και η πληροφόρηση για δραστικές ουσίες.

Χάρη στην cloud τεχνογνωσία της Ergobyte, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή. Εκτός από τους φαρμακοποιούς, πρόσβαση θα έχουν και οι πολίτες για να παρακολουθούν τα δεδομένα υγείας που τηρούνται στο όνομά τους.

Η δημιουργία της πλατφόρμας αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνεργασία μεταξύ Logiscoop και Ergobyte. Κοινό όραμα των δύο φορέων είναι η περαιτέρω αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη νοσημάτων, καθώς και την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των πολιτών.

Σχετικά με τη Logiscoop

Η Logiscoop δραστηριοποιείται στους τομείς της εμπορίας και προώθησης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και συναφών υπηρεσιών υγείας, ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες επιχειρηματικής και επιστημονικής υποστήριξης. Πρόκειται για κοινή εταιρεία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών η οποία διασυνδέει 23 συνεταιρισμούς, 43 αποθήκες και περισσότερα από 5.500 συνεταιρισμένα και 2000 μη συνεταιρισμένα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Επικοινωνία
Αριστοτέλους 21, 54624
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. 2310 288434
E-mail: info@ergobyte.gr
Γ.Ε.ΜΗ.: 59258404000
ISO 27001