Σχετικά με εμάς

Δελτίο Τύπου της 21 Μαϊου 2019

Η Logiscoop PANSYFA επιλέγει την Ergobyte για τη δημιουργία πλατφόρμας υπηρεσιών υγείας

Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τη Logiscoop PANSYFA Α.Ε.Ε. με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πλατφόρμας υποστήριξης υπηρεσιών υγείας στα συνεταιρισμένα φαρμακεία. Ευρύτερος σκοπός του έργου είναι η φροντίδα υγείας των πολιτών και η ανάδειξη της χρησιμότητας του φαρμακείου στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας μέσω της χρήσης ενός χαρτοφυλακίου καινοτόμων εργαλείων.

Η παροχή φαρμακευτικής και υγειονομικής φροντίδας από τον φαρμακοποιό είναι καίριας σημασίας για την προαγωγή της υγείας στο σύνολο της κοινωνίας. Μέσω της πλατφόρμας, πάνω από 5.000 φαρμακεία θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα σύνολο έξυπνων εργαλείων για τη διαχρονική παρακολούθηση της υγείας των πολιτών. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν δράσεις πρόληψης νοσημάτων και ευαισθητοποίησης του κοινού. Έτσι, πολίτες σε όλη την Ελλάδα θα λάβουν βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας στο χώρο του φαρμακείου.

Χάρη στην cloud τεχνογνωσία της Ergobyte, η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή. Εκτός από τους φαρμακοποιούς, πρόσβαση θα έχουν και οι πολίτες για να παρακολουθούν τα δεδομένα υγείας που τηρούνται στο όνομά τους.

Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να υλοποιηθεί η πρώτη δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Σκοπός της είναι η ανίχνευση αδιάγνωστων ατόμων με αρτηριακή υπέρταση ή/και αρρυθμία καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις δύο αυτές νόσους. Θα ακολουθήσουν δράσεις για την εκτίμηση κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και την εκτίμηση ανάγκης εμβολιασμού ενηλίκων.

Η δημιουργία της πλατφόρμας αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνεργασία μεταξύ Logiscoop και Ergobyte. Κοινό όραμα των δύο φορέων είναι η περαιτέρω αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη νοσημάτων, καθώς και την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των πολιτών.

Σχετικά με την Ergobyte

Η Ergobyte διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη λύσεων πληροφορικής και συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων που απευθύνονται στον χώρο της υγείας. Το πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εξυπηρετεί τις ανάγκες ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και ιδιωτικών κλινικών. Χάρη στην άρτια καταρτισμένη ομάδα developers και τον σύγχρονο εξοπλισμό της, η Ergobyte προσφέρει προηγμένες λύσεις πληροφορικής.

Σχετικά με την Logiscoop

Η Logiscoop δραστηριοποιείται στους τομείς της εμπορίας και προώθησης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και συναφών υπηρεσιών υγείας, ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες επιχειρηματικής και επιστημονικής υποστήριξης. Πρόκειται για κοινή εταιρεία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών η οποία διασυνδέει 23 συνεταιρισμούς, 43 αποθήκες και περισσότερα από 5.500 συνεταιρισμένα και 2000 μη συνεταιρισμένα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια.

Παραπομπές

1. Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. – www.ergobyte.gr