Τα νέα μας

Νέο έργο πληροφορικής: Παρακολούθηση εμβολιασμών

04/03/2024: Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για την προστασία της υγείας τόσο του ατόμου, όσο και της κοινότητας σαν σύνολο. Στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλο πλήθος σκευασμάτων, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να παρέχουν προστασία ενάντια σε μία συγκεκριμένη ασθένεια ή έναν ιό. Οι κατευθυντήριες γραμμές για τον εμβολιασμό επικαιροποιούνται τακτικά, καθώς μεταβάλλεται η επιδημιολογία, δημιουργείται νέα γνώση σχετικά με την ανοσία, αντικαθίστανται εμβόλια παλαιότερης τεχνολογίας με νεότερα, κ.λπ. Παρά τη συνεχόμενη εκπαίδευση των ιατρών και φαρμακοποιών, είναι δύσκολη η παρακολούθηση των εξελίξεων.

Η Ergobyte, σε συνεργασία με τη Logiscoop Pansyfa AEE και ειδικούς ιατρούς, αναπτύσσει την καινοτόμο εφαρμογή για την υποστήριξη αποφάσεων σχετικά με τον εμβολιασμό. Ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τα εθνικά προγράμματα εμβολιασμών ενηλίκων, παιδιών και εφήβων του 2024, η εφαρμογή προγραμματίζει αυτόματα τις επόμενες δόσεις εμβολίου ανά παράγοντα. Για να παρέχει αξιόπιστες συστάσεις, λαμβάνει υπόψη την ηλικία και το φύλο του ατόμου, την κατάσταση της ανοσίας του καθώς και ιδιαίτερες καταστάσεις όπως εγκυμοσύνη, ανοσοκαταστολή, κ.λπ.

Χάρη στη νέα εφαρμογή, οι ιατροί και οι φαρμακοποιοί θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ενημερωμένο ψηφιακό εργαλείο το οποίο θα τους βοηθά να προγραμματίζουν πιο γρήγορα τους επόμενους εμβολιασμούς του πληθυσμού. Έτσι, η χορήγηση των εμβολίων θα γίνεται στον χρόνο που πρέπει, διατηρώντας τους ασθενείς, τα παιδιά και τον γενικό πληθυσμό προστατευμένους από σοβαρές ασθένειες.

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024.

Επικοινωνία
Αριστοτέλους 21, 54624
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. 2310 288434
E-mail: info@ergobyte.gr
Γ.Ε.ΜΗ.: 59258404000
ISO 27001