Τα νέα μας

Συμμετοχή στο Innohealth Satellite Event

21/05/2024: Το InnoHealth Forum, στα πλαίσια της φετινής εκδήλωσης τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα, διοργανώνει μια σειρά events ανά την Ελλάδα. Πρώτη στάση ήταν η Λάρισα, με θέμα «Η Νόσος Alzheimer & η Διατήρηση της Ψυχικής Υγείας στην Ψηφιακή Εποχή!». Τον Μάιο, σειρά είχε η Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα «Διαχείριση Δεδομένων στην Υγεία (Health Data) & Ψηφιακό Φάρμακο».

Από το InnoHealth Satellite Event #2 δεν μπορούσε να λείπει ο δημοφιλέστερος φαρμακευτικός οδηγός Γαληνός. Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, CEO της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. μίλησε για τη στήριξη απόφασης στη φαρμακοθεραπεία, τα ιατρικά δεδομένα και τη διαλειτουργικότητα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Όποτε η μηχανή αντικαθιστά την κρίση του ανθρώπου, γεννάται αυτόματα το ερώτημα: Mπορώ να στηριχθώ στις προτάσεις της μηχανής; Στην περίπτωση των υπηρεσιών μας, η απάντηση είναι: Ναι. Στα έξυπνα εργαλεία του Galinos.gr, τα επίσημα και νομικά δεσμευτικά έγγραφα των φαρμάκων μετατρέπονται, από ειδικούς, σε κανόνες συνταγογράφησης. Η εκτέλεση αυτών γίνεται χρησιμοποιώντας τεχνικές των Expert Systems που επιτρέπουν την αναδρομή στην πηγή κάθε αποτελέσματος. Παράλληλα, τεχνικές μηχανικής μάθησης χρησιμοποιούνται για την εστίαση της προσοχής των ειδικών σε πιθανές βελτιώσεις. Έτσι, ο ιατρός ή ο φαρμακοποιός που χρησιμοποιεί το σύστημα στήριξης απόφασης έχει αναλυτική τεκμηρίωση για κάθε αποτέλεσμα, ώστε να το αξιολογήσει και να λάβει τη βέλτιστη απόφαση.»

Ευχαριστούμε το JOIST Innovation Park για την πρόσκληση. Στις 15 Ιουνίου, θα ακολουθήσει το επόμενο InnoHealth Satellite event στον Βόλο, με κεντρικό θέμα «Υγεία γυναικών και FemTech».

Επικοινωνία
Αριστοτέλους 21, 54624
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. 2310 288434
E-mail: info@ergobyte.gr
Γ.Ε.ΜΗ.: 59258404000
ISO 27001