Τα νέα μας

Δέκα χρόνια Γαληνός

19/3/2021: Στις 16 Μαρτίου 2011 δημοσιεύτηκε η ιστοσελίδα Galinos.gr η οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσίασε συγκεντρωμένα πληροφορίες για όλα τα φάρμακα. Σήμερα, με πάνω από 100.000 σελίδες πλούσιου περιεχομένου, αποτελεί τον ηλεκτρονικό σύμβουλο του επιστήμονα υγείας.

Ιστορική αναδρομή

Η συλλογή, οργάνωση και ψηφιοποίηση πληροφοριών για τα φάρμακα ξεκίνησε το 2008 από την Ergobyte με στόχο να δημιουργήσει έναν φαρμακευτικό οδηγό σε CD. Διακρίνοντας την τάση της αγοράς προς τις υπηρεσίες Διαδικτύου, το 2010 η ομάδα ανακάλεσε την αρχική της απόφαση και στράφηκε προς τη διάθεση του οδηγού φαρμάκων ως website.

Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά. Η ιστοσελίδα έχει περάσει 6 κύκλους ανασχεδιασμού με κυριότερους το 2017, όταν έγινε mobile-friendly και το 2019, όταν άλλαξαν ριζικά τα χρώματα και τα εικονίδια. Αλλά και ο όγκος της διαθέσιμης πληροφορίας δεν έχει παραμείνει στάσιμος. Η πρώτη έκδοση του Γαληνού περιείχε 1.500 σελίδες. Σήμερα, το περιεχόμενο φτάνει τις 100.000 σελίδες φαρμάκων, δραστικών ουσιών, συμπληρωμάτων διατροφής και νόσων. Μαζί με το περιεχόμενο, αυξήθηκαν και οι επισκέψεις των χρηστών. Χαρακτηριστικά, καθ' όλη τη διάρκεια του 2012 το Galinos.gr σημείωσε συνολικά 5,6 εκατομμύρια προβολές σελίδων, αριθμός ο οποίος πλέον πραγματοποιείται σε επίπεδο διμήνου.

Νέο εργαλείο «Μητρότητα και φάρμακα»

Ο Γαληνός εξελίσσεται διαρκώς με την προσθήκη πληροφοριών και καινοτόμων υπηρεσιών. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, η Ergobyte παρουσιάζει το νέο εργαλείο «Μητρότητα και φάρμακα». Φιλικό προς τον χρήστη, παρέχει πληροφορίες για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή τη συμβατότητά του με τον θηλασμό.

Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ασφαλές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η λήψη φαρμακευτικής αγωγής είναι απαραίτητη. Ο ιατρός καλείται να επιλέξει το κατάλληλο φάρμακο με το οποίο θα επιτύχει σημαντικά οφέλη για τη μητέρα χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το βρέφος. Το εργαλείο «Μητρότητα και φάρμακα» προσφέρει στον ιατρό όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για να αποφασίσει τεκμηριωμένα.

Το νέο εργαλείο παρέχεται ελεύθερα στο κοινό, μέσα από το Galinos.gr ώστε οι μέλλουσες μητέρες και οι γυναίκες που θηλάζουν να μπορούν να ενημερώνονται για τα φάρμακα που λαμβάνουν.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Η ιστορία του Galinos.gr από το 2011
Εργαλείο «Μητρότητα και φάρμακα»
Επικοινωνία
Αριστοτέλους 21, 54624
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. 2310 288434
E-mail: info@ergobyte.gr
Γ.Ε.ΜΗ.: 59258404000
ISO 27001