Τα νέα μας

Συνέντευξη τύπου για την παγκόσμια ημέρα αρθρίτιδας

08/10/2018: Στη συνέντευξη τύπου για την παγκόσμια ημέρα αρθρίτιδας, ο κ. Αθανάσιος Κλέωντας, επιστημονικός διευθυντής του Galinos.gr, τόνισε τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης στη βελτίωση της κλινικής εκτίμησης και παρακολούθησης ασθενών.

Τεχνητή νοημοσύνη και αλληλεπιδράσεις φαρμάκων στις χρόνιες παθήσεις

Στην ομιλία του, ο κ. Κλέωντας ανέφερε πως η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη φαρέτρα του ιατρού, καθώς μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά, δίνοντας λύση σε ανθρώπινες «αδυναμίες», όπως το πεπερασμένο της μνήμης. Η πλατφόρμα ιατροφαρμακευτικής πληροφόρησης Γαληνός προσφέρει ανάλογες λύσεις, οι οποίες εντοπίζουν αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ συγχορηγούμενων φαρμάκων αλλά και αντενδείξεις χορηγούμενων φαρμάκων και συνοδών νοσημάτων στον ίδιο ασθενή (συννοσηρότητα). Ευρύτερος στόχος των υπηρεσιών αυτών είναι ο εξορθολογισμός και η βελτιστοποίηση της φαρμακοθεραπείας.

Η αξιοποίηση ανάλογων εργαλείων σε πολυσυστηματικές και πολυπαραγοντικές παθήσεις, όπως τα ρευματικά νοσήματα, είναι επιτακτική προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των ασθενών και να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Press conference arthritis

Δημοσιογράφοι και λοιποί παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του Galinos.gr, μιας υπηρεσίας που έχει αναπτυχθεί και εμπλουτίζεται συνεχώς από την Ergobyte τα τελευταία 7 χρόνια. Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Επικοινωνία
Αριστοτέλους 21, 54624
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. 2310 288434
E-mail: info@ergobyte.gr
Γ.Ε.ΜΗ.: 59258404000
ISO 27001