Τα νέα μας

Ολοκλήρωση έργου στα πλαίσια της δράσης «Κουπόνια Καινοτομίας»

20/10/2021: Το Οκτώβριο του 2020 η εταιρεία μας επιλέχθηκε ως δικαιούχος της δράσης «Κουπόνια Καινοτομίας για ΜΜΕ» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο τίτλος του έργου είναι «Σχέδιο μεταφοράς τεχνογνωσίας μέσω τεχνικών εξόρυξης δεδομένων και μηχανικής μάθησης στην online πλατφόρμα επιστημονικής ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης Γαληνός» και ο φορέας υλοποίησης είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έναν χρόνο μετά, το έργο ολοκληρώνεται επιτυχώς με την παράδοση του σχεδίου μεταφοράς τεχνογνωσίας από τον επιστημονικό υπεύθυνο, αναπληρωτή καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσαδήρα.

Αντικείμενο του ερευνητικού έργου ήταν ο εμπλουτισμός της βάσης γνώσης του Galinos.gr με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών για την επεξεργασία, τον χειρισμό και την μοντελοποίηση μεγάλων δεδομένων, την εύρεση συσχετίσεων, την ενσωμάτωση επιπλέον δεδομένων κ.ά. Όλων αυτών προηγήθηκε, η μελέτη και ανάλυση ενός υποσυνόλου των διαθέσιμων δεδομένων, η συγκριτική αξιολόγηση και επιλογή των κατάλληλων τεχνολογιών και η σκιαγράφηση του προφίλ των ανθρώπων που μπορούν να υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Το έργο υλοποιήθηκε στα παρακάτω στάδια: 1. Επισκόπηση πεδίου, 2. Διερευνητική ανάλυση συλλεχθέντων δεδομένων, 3. Σχεδιασμός παρεχόμενων υπηρεσιών 4. Μεθοδολογία υλοποίησης παρεχόμενων υπηρεσιών. Η συμβολή του Infolab, του εργαστηρίου εφαρμογών πληροφορικής στις οικονομικές επιστήμες στην επιτυχημένη εκτέλεση των εργασιών ήταν καθοριστική. Έτσι, η Ergobyte λαμβάνει ένα αξιοποιήσιμο σχέδιο μεταφοράς τεχνογνωσίας, χάρη στο οποίο θα είναι σε θέση να δημιουργήσει νέα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Σκοπός της Δράσης «Κουπόνια Καινοτομίας για τις ΜΜΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των φορέων καινοτομίας για την κάλυψη των αναγκών τους σε δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογίας και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

espa

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Επικοινωνία
Αριστοτέλους 21, 54624
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. 2310 288434
E-mail: info@ergobyte.gr
Γ.Ε.ΜΗ.: 59258404000
ISO 27001