Τα προϊόντα μας

CropDiagnosis

Περιγραφή

Η mobile εφαρμογή CropDiagnosis απευθύνεται σε γεωργούς και γεωπόνους οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα της καλλιέργειάς τους εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Στόχος είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση παθογενειών από την επιτυχημένη αναγνώριση του προβλήματος της καλλιέργειας μέχρι την επιλογή και εφαρμογή του κατάλληλου φυτοπροστατευτικού προϊόντος.

Χαρακτηριστικά

Διάγνωση παθογένειας

Αρχικά, απαιτείται η εισαγωγή ορισμένων βασικών πληροφοριών όπως η τοποθεσία, το είδος της καλλιέργειας και το στάδιο ανάπτυξης, το έδαφος κ.ά.. Στη συνέχεια ο χρήστης αναλύει την κατάσταση του φυτού (φύλλα, άνθη, καρποί κ.λπ.) μέσα από ένα έξυπνο ερωτηματολόγιο το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από εικόνες. Με αυτόν τον τρόπο το CropDiagnosis καταλήγει στη διάγνωση της παθογένειας.

Επιλογή προϊόντος

Η αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατακλύζεται από σκευάσματα με διαφορετικές ενδείξεις και τρόπους εφαρμογής. Ακόμα και αν η διάγνωση είναι προφανής, η επιλογή προϊόντος παραμένει δύσκολη καθώς απαιτεί διαρκή ενημέρωση. Το CropDiagnosis λύνει το πρόβλημα προτείνοντας μια λίστα με τα κατάλληλα προϊόντα. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του αναλυτικές πληροφορίες (μέθοδος εφαρμογής, τρόπος δράσης, σημάνσεις επικινδυνότητας, τιμή κ.ά.) ώστε να επιλέξει το καλύτερο.

Οδηγίες εφαρμογής

Ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της φυτοπροστασίας είναι η σωστή εφαρμογή του σκευάσματος. Χάρη στο CropDiagnosis, ο χρήστης λαμβάνει αναλυτικές και εξατομικευμένες οδηγίες για τη δοσολογία, τον τρόπο και την επαναληπτικότητα της εφαρμογής κ.λπ.

Οφέλη

Η λύση προσφέρει οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη. Επιγραμματικά αναφέρονται:

  • Αύξηση της παραγωγικότητας της καλλιέργειας
  • Αποφυγή λαθών τα οποία κοστίζουν χρήμα αλλά και χρόνο
  • Προστασία της υγείας του γεωργού καθώς δεν εκτείθεται άσκοπα σε χημικά
  • Μείωση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο έδαφος και τα γεωργικά προϊόντα λόγω της ορθολογικής χρήσης τους.

Τεχνολογία

Η εφαρμογή CropDiagnosis διακρίνεται για την υψηλή απόδοση και την ευκολία στη χρήση. Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από

  • Μια ενημερωμένη βάση δεδομένων η οποία απαρτίζεται από μεγάλο όγκο κωδικοποιημένων πληροφοριών (είδη καλλιεργειών, είδη παθογόνων, απεικονίσεις συμπτωμάτων, σημείων και συνδρόμων των φυτονόσων, φυτοπροστατευτικές δραστικές ουσίες κ.ά.)
  • Ένα σύστημα συλλογισμού (τεχνητή νοημοσύνη)
  • Τις εφαρμογές για κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS.
Διαβάστε το συνοπτικό φυλλάδιο παρουσίασης
Επικοινωνία
Αριστοτέλους 21, 54624
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. 2310 288434
E-mail: info@ergobyte.gr
Γ.Ε.ΜΗ.: 59258404000
ISO 27001